3 Mayıs 2011 Salı

Hırka Modelleri-----Cardigan Models

 

siyah-uzun-bayan-hirkasi-t
Siyah Uzun Bayan Hırkası
Malzeme: Ankara tiftik Renk : 217 siyah 6 yumak
Örgü Şekli : Düz örgü 2+2 lastik
ARKA: 88 ilmek başlanır, 2 sıra haraşo örülür. 1 sıra düz örülerek top modeli uygulanır,

untitled4
Beden: 36-38.
Kullanılan örgüler1/1 lastik – Düz örgü
Ölçü: 11 ilmek -14 sıra = 10 cm.
Yapılışı:Arka: 10 numara örgü şişine 48(50) ilmek atarak, 12 sıra 1/1 lastik örün. 13. sıradan itibaren düz örgü örmeye devam edin. Örgü boyu 1/1 lastikten itibaren 28 cm-40 sıra uzunluğa ulaştığı zaman, koltuk için iki kenardan her 2. sırada 1 kere 3, ve 2 kere 1 ilmek keserek örgüye devam edin. Örgü boyu koltuk kesiminden itibaren 17 cm.-24 sıra olduğu zaman, arka yaka için örgü ortasından 14 (16) ilmeği bir kerede kesin. Sağ tarafı beklemeye alın. Sol taraf arka yaka için sonraki her 2. sırada 1 kere 2 ilmek keserek örün. Bu arada örgü boyu koltuk kesiminden itibaren 19 cm.-26 sıra olduğu zaman, omuz için sol kenardan her 2. sırada 2 kere 5 ilmek keserek örgüyü bitirin. Aynı işlemleri ters uygulayarak beklemede olan sağ tarafı da örün.
Sol ön: 10 numara örgü şişine 24 (25) ilmek atarak, 12 sıra 1/1 lastik örün. 13. sıra başında 22 (23) ilmeği düz örgü, 23. (24.) ilmeği ters örgü ve sol ilmeği düz örgü örün. (Ön ortasının katlanmaması için ters ilmek örgü sonuna kadar devam edecek) Sonraki sıralarda aynı örgü düzeni üzerinden örgüye devam edin.

ceket-modeliBeden 36/38 ve 40/42 Parantez içinde tire işaretinden önceki sayılar 40/42 beden, sonraki sayılar 44/46 beden içindir. Eğer yalnızca bir tek sayı verilmişse bu her üç beden için de geçerlidir.
Malzeme: Yak. 300 gr siyah/kahve fantezi burgulu yün ve Kahve/gri/zeytin yeşili kalın örgü ipliği yak. 1 50 (200) gr; 7 ve 10 numara örgü şişleri, 80 cm uzunlukta 10 numara yuvarlak örgü şişi, 6 numara yün tığı; 5 deri düğme, her biri 18 mm çapında. Düğümlü kenar: Her sıranın 1. ilm. yüz örer gibi örmeden alın. Her sıranın son ilmeğini yüz örün. Haraşo: Gidiş ve dönüş sıralarını yüz örün. Lastik örgü: 2 ilm. yüz, 2 ilm. ters. Saç örgülü-lastik desen: A ve B örnek şemalarına göre örün. Sağ dıştaki sayılar gidiş sıralarını göstermektedir. Dönüş sıralarında ilm. göründükleri şekilde örün. Ende tam desen dağılımı. Yukarı doğru 1 kez 1. – 10. sıraları örün, sonra 3. – 10. sıraları sürekli tekrarlayın.

bayan-hirka1
Modelin Yapılışı
ARKA :
74 ilmek başlanır. 3 sıra haraşo örülerek düz örgüye geçilir. 43 cm de kol evi için yanlardan 2+1+1 ilmek kesilir. Kalan 66 ilmekle devam edilir. Toplam 65 cm örülerek ortadaki 34 ilmek haraşo, diğer ilmekler düz örülür. 3 sıra haraşo örülerek ortadaki 22 ilmek arka yaka için bir defada kesilir. Omuzlarda kalan 22’şer ilmek 3 kademede kesilerek bitirilir.